- İçindekiler: Çekirdeği ile birlikte öğütülmüş iğde
- Besin değerleri Enerji (kcal) : 118 Karbonhidrat (g) : 5,20 Protein (g) : 0,68 Yağ (g) : 0,23 Doymuş yağ (g) : 0,0 Şeker (g) : 14,8 Lif (g) : 2,9
- Kullanım önerisi1 tatlı kaşığı iğde tozunu 1 su bardağı süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
- Taş değirmenlerde öğüterek elde edilen iğde tozu, tıpkı hurma çekirdeğinde olduğu gibi yine kıymetini, değerini farkında olmadan yok saydığımız bir gıda. Vitamin ve mineral deposu olan iğde çekirdeği, iğdegiller familyasına ait bir ağaç türünün meyvesinden ortaya çıkar.
- 2 yaş ve üzeri için kullanıma uygundur.
İğde Çekirdeği Unu
İğde çekirdeği unu, iğde meyvesinin çekirdeklerinin değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen, glütensiz ve besleyici bir tozudur. İğde çekirdeği tozu, lif ve vitamin ile mineral deposu olarak dikkat çeker, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar.
İğde Çekirdeği Tozu Faydaları
İğde çekirdeği unu, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı koruyarak genel sağlığı destekler. Sindirim sistemine faydalı olduğu düşünülen bu doğal ürün, bazı kullanıcılar tarafından kilo kontrolüne yardımcı olarak da değerlendirilmektedir. Ayrıca, öğütülmüş iğde çekirdeği tozu, ağrı kesici ve kas gevşetici etkileri ile rahatlama sağladığı yönünde yorumlar almaktadır. Ancak, düzenli kullanmadan önce bir uzmana danışmak faydalı olabilir.