Organik tarım koşullarında atalık tohumlardan zehirsiz, pestisitsiz olarak Anadolu bozkırlarında üretilmiş, taş değirmenlerde kırılmış, zengin lif içeren organik yulaf ezmesi.
Vücuda enerji veren ürünümüzü sütle karıştırıp tüketebilir, üstüne istediğiniz kuru meyve ile kuru yemişlerden ekleyerek sağlıklı ve lezzetli bir öğün elde edebilirsiniz.
- Net Miktar: 500 GR
Organik Yulaf Ezmesi Değerleri
Değerler 100ml içindir
Besin |
Değer |
Enerji (kcal) |
389kcal |
Karbonhidrat (g) |
66,27g |
Protein (g) |
16,9g |
Yağ (g) |
6,9g |
Lif (g) |
10,6g |
Kalsiyum (mg) |
54mg |
Organik Yulaf Ezmesi Nedir?
Yulaf ezmesi, kırılmadan haddehane ile preslenmek üzere buharda pişirilmiş kabuğu çıkarılmış yulaf tanesidir. Bu işlem, uzun süre tazeliğini korumalarına yardımcı olmak için yulaf içindeki sağlıklı yağları stabilize eder. Daha uzun tazeliğe ek olarak, işlem yulaf üzerinde daha büyük bir yüzey alanı oluşturarak yulafın daha hızlı pişmesine yardımcı olur. Yulaf ezmesi, her biri pul boyutuna ve gerekli toplam pişirme süresine atıfta bulunan çeşitli kalınlıklarda gelir.
Yulaf ezmesi, bütün kabuğu çıkarılmış tane hasat edilerek yapılır, daha sonra buharda pişirilir, yassılaştırılır ve paketleme için kurutulur. Buharlama onlara daha yumuşak bir doku verir ve pişirmelerini kolaylaştırır. Yulaf ezmesinin en büyük avantajlarından biri, hala orijinal besin profillerinin çoğunu içermeleridir. Çok fazla lif ve kompleks karbonhidrat içerirler.
Yulaf ezmesi kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, selenyum ve çinko açısından zengindir. Ayrıca, çoğu B vitamini kompleksi mikro besin maddesini içerirler ve diğer birçok mineralin izlerini taşırlar.